ERŐS VÁR A MI ISTENÜNK! Szeretettel köszöntünk gyülekezetünk honlapján!

2013. augusztus 20., kedd

Tudósítás rólunk - Isten országának örömhíre

Tázlár, Bócsa – Az ötvenes évek óta először augusztus 18-án újra saját lelkésszel önállósult a Bócsa–Tázlári Evangélikus Egyházközség. 
Szöveg és fotó: Kiss Tamás
Isten országának örömhíre – megkezdte szolgálatát Bócsa és Tázlár új lelkésze
Húsvét vasárnapjának délutánján nagyot álmodott a Bócsai gyülekezeti házban a kicsiny gyülekezet a kerület püspökével: Ha a helyben élő, a népszámlálási adatok szerint bő száz evangélikus vállalja az ezzel járó terheket, újra lehet helyben lakó lelkésze a két falunak. Az elhatározást tervek, majd tett követte, ezekről az eseményekről több alkalommal is tudósítottunk így ezúttal a örömmel adunk hírt a megvalósult álomról. Nem csak az elhatározás született meg, hanem megújult a parókia és lelkész is akadt a feladatra.
Szinte tavaszi hangulat köszöntötte az evangélikusokat a napsütésben úszó tázlári protestáns templomban. Tavasz augusztus derekán? Sok szempontból valóban tavasz volt múlt vasárnap, hiszen új kezdet, megújulás, magvetés az amibe Tázlár és Bócsa evangélikusai a frissen ordinált László Lajos Gergely lelkésszel karöltve belevágnak. 
A tázlári alkalmon együtt szolgált a kerület püspöke mellett a szolgálatot eddig ellátó kiskunhalasi lelkész, Honti Irén és a bemutatkozó László Lajos Gergely.

Az új lelkész a két faluban elhangzó igehirdetésében Lukács 16,13kk alapján hangsúlyozta,  az evangélium örömhírt jelent, így evangélikusként különösen is feladatunk, hogy látsszon rajtunk Isten országának örömhíre. Hirdetnünk kell az örömhírt! Ahogy a mindennapokban terjesztjük a bevált recepteket, úgy terjesszük az evangéliumot! Isten országa felforgat, folytatta a lelkész, hangsúlyozva, hogy fel kell frissíteni, fel kell szántani a földet is, mielőtt a magot belé vetik, így kell, jó értelemben felforgatniuk Tázlárt és Bócsát az evangélikusoknak, hiszen a népszámlálási adatok azt mutatják, hogy vannak még el nem ért evangélikusok a két faluban. Végül az igehirdető a gyülekezetéhez fordulva megjegyezte: Isten országának örömhírét hirdetni, megtapasztalni az evangélium felforgató erejét, igenis erőfeszítést igényel. Erőfeszítést az újonnan beiktatott lelkésztől, de ugyanígy a gyülekezettől is. Mindannyiunknak küldetése van zárta bemutatkozó szolgálatát Tázlár és Bócsa lelkésze. 

Az igehirdetést követően Gáncs Péter elnök-püspök beiktatta hivatalába László Lajos Gergely beosztott lelkészt. A két évre szóló beosztott-lelkészi megbízatás alatt Soltvadkertről Homoki Pál segíti az új lelkész munkáját.
Az iktatás után a püspök megáldotta a megszépült lelkészlakást, majd a köszöntők következtek.

A Déli evangélikus Egyházkerület nevében Radosné Lengyel Anna kerületi felügyelő köszöntötte a szolgálatba álló lelkészt és gyülekezetét, akit Homoki Pál és Szőke-Tóth Mihály Bócsa község polgármestere, valamint a lelkészlakás felújítását is végző Vida György bócsai felügyelő követett. Az újonnan alakult gyülekezetre és lelkészére ezúton is Isten áldását kívánjuk.



Képek az alkalomról: Kiss Tamás Galériája


Forrás: del.lutheran.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése